Over Ridge

Hoi ik ben Ridge, mijn gewone naam is Richard maar vrienden noemen mij Ridge vandaar de naam. Ik ben al sinds kleins af aan verslaafd aan dierentuinen. Als geboren Rotterdammer kwam ik natuurlijk ook erg vaak in de plaatselijke Diergaarde.

Later ging ik niet alleen voor dieren te kijken naar een dierentuin maar ook om te fotograferen. Ik leerde zo vele mensen kennen. Eigenlijk hadden die mensen veel dingen gemeen namelijk de liefde voor dieren en de liefde voor fotograferen. Maar ik zag ook in dat ik mijn foto’s niet zo kon bewerken als velen anderen. Ik had moeite met de fotobewerkingsprogramma’s, geen tijd en zo nog wel wat smoezen. Ik ging steeds meer verzamelen maar ook veel meer met mensen praten en ik besefte me toen dat daar eigenlijk mijn kracht zat. Ik wou van mensen horen wat hun tot deze passie bracht en dit graag verder vertellen, ik wilde graag zelf over de dieren, verblijven, bouw en nog veel meer vertellen. Dat kan allemaal niet door middel van fotografie en dus ben ik begonnen met vloggen. Eerst klein met wat korte beelden uit een park op Facebook en later via mijn eigen YouTube kanaal.

Trost ben ik over een uitzending van Jinek waarin ik over mijn passie heb kunnen vertellen en dat dus aan een miljoenen publiek. Dat was een hele mooie ervaring.

Bekijk hier dat fragment: fragment Jinek dierentuinen